Tuff säsong väntar för HV 71

Elva tappade spelare och nio nyförvärv, det är HV 71:s facit hittills efter förra säsongen. Senast bland förlusterna är förste center Andreas Karlsson och backen Lars Jonsson som båda går till NHL i Nordamerika.

Totalt handlar det om elva spelare hittills som HV 71 antingen inte ger nytt kontrakt eller som flyttar till andra klubbar. HV 71:s assisterande tränare Göran Sjöberg menar ändå att det ser bra ut inför årets säsong.

Nio nya spelare har knutits till klubben och nu finns det stora förhoppningar bland annat på anfallaren Jukka Voutilaninen som närmast kommer från HKP i finska ligan.

Just nu ser det ut som om truppen är spikad. Och det till en säsong som kommer bli tuff. Förra året vann HV 71 grundserien, och till årets säsong är kravet från styrelsen att gå minst till semifinal. Göran Sjöberg menar att om spelarna kan hålla sig från skador och prestera som dom gjorde förra året, så lever drömmen om ett nytt SM-guld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".