Polisen kritiseras för utebliven utredning

Polisen får kritik för att man inte utrett en misstänkt förskingring i södra delen av länet. Det är både ledning och personal i livsmedelskedjan Samuelsons som frågar sig varför polisen inte börjat utreda den förskingring som anmäldes för fyra månader sedan.
Då avslöjades en kassörska som misstänks ha manipulerat med kvitton under ett par års tid. Hon tros ha kommit över stora summor. Kassörskan erkände, tvingades sluta och polisanmäldes för förskingring. Men polisen har inte gjort någonting åt anmälan. Kvinnans gamla arbetskamrater i butiken är besvikna och frågar sig varför inget händer och vilka signaler det skickar - att man kan stjäla utan att polisen agerar. Det undrar också Anders Samuelson, som är vd för livsmedelskedjan. Han säger till Nyheterna, att han ringt polisen och stött på ett antal gånger, men bara fått svaret att våldsbrott måste gå före förskingringar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".