Först på listan finns Eva Nilsson från Sandhem. På femte plats finns hennes dotter Charlotte Nilsson, och på nionde plats finns hennes måg Magnus Fridström. Foto: Anna-Karin Front

Släktbanden täta bland Mullsjös moderater

Tre familjer dominerar på moderaternas lista för kommunvalet i Mullsjö i höst. Det är olika generationer i familjerna Nilsson, Samuelsson och Jansson som finns i toppskiktet.

Bland dom översta namnen på moderaternas listan till kommunvalet i Mullsjö finns alltså framförallt tre familjer. Mest anmärkningsvärt är kanske att före detta kommunalrådet och Mullsjöprofilen Håkan Jansson gör come-back och står som tredjenamn på listan. Han går in och kör över både dottern Helena som finns på åttonde plats, och sonen Henrik som är fyra på listan.

Andranamnet på listan är Lars Samuelsson, och hans son Fredrik är sjättenamn på listan. Först på listan finns Eva Nilsson från Sandhem. På femte plats finns hennes dotter Charlotte Nilsson, och på nionde plats finns hennes måg Magnus Fridström.

Men Eva Nilsson förstår inte Mullsjöbornas kritik, och hon menar att det är vanligt att det blir så här i en liten kommun.

Viss sanning ligger i det. På Kristdemokraternas lista finns till exempel ett brödrapar bland dom tio översta namnen, och på Folkpartiets lista finns ett gift par i toppen. Men moderaterna är ändå extrema med så många ur samma familjer bland dom översta namnen.

Reporter Anna-Karin Front

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".