1 av 2
Håkan Jansson Foto:Anna-Karin front
2 av 2
Magdalena Andersson Foto:Jessica Sonelius

Släktbanden i moderattoppen reds ut

I Lasso i dag möter vi familjen Jansson, som är en av tre familjersom dominerar på moderaternas lista för kommunvalet i Mullsjö i höst.

I Nyheterna i morse kunde vi höra att många mullsjöbor har reagerat negativt på det här och tyckt att moderaterna borde ansträngt sig för att få en större spridning på listan.

En av de familjer som finns på listan är alltså familjen Jansson. Pappa Håkan gör comeback i kommunpolitiken efter många år - och då går han rakt in på tredje plats. Sonen Henrik är fyra på listan och dottern Helena, finns på åttonde plats. Så här säger Håkan Jansson själv om släktskapen på listan.

Men vad tycker länets ledande moderater om att släktbanden mellan partimedlemmarna på Mullsjös valbara lista? Ja, riksdagsledamoten Magdalena Andersson från Jönköping, som också sitter i länsförbundet och är ordförande för moderatkvinnorna, ser inga risker med det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".