Häktad högstadielärare tidigare anmäld

Den högstadielärare som igår häktades vid Eksjö tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot en tolvårig flicka har redan tidigare anmälts för att ha antastat unga sexuellt. På skolan han jobbar på i Göteborg ska han ha gjort sexuella närmanden mot sina elever.

För ett och ett halvt år sen inträffade en incident på skolan där läraren jobbar som högstadielärare. Flera flickor som då gick i åttan uppfattade att läraren under en längre tid gjort sexuella närmanden mot dem i klassrummet under lektionstid. Han ska ha rört vid dem och även tilltalat dem med en ”grabbig ton ” på ett sätt som tjejerna tyckte var olustigt.

En elevstödgrupp informerade rekorn. Hon kopplade in en psykolog utifrån, som träffade flickorna en gång i månaden under ett halvår, flickornas föräldrarna informerades och de fick även träffa läraren.

Enligt rektorn blev läraren förkrossad när han förstod hur hans beteende hade uppfattats. Kollegorna var upprörda och besvikna, men läraren ändrade sitt beteende totalt och personalchefen lät honom behålla jobbet och gjorde ingen polisanmälan. Föräldrarna har i brev uttryckt att skolan skött situationen väldigt bra.

Rektorn kommer nu informera personalen på skolan om att högstadieläraren sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt på den tolvåriga flickan i Eksjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".