Fängelsedom efter kopplerihärva

Det blev fängelse i tre och ett halvt år för huvudmannen i kopplerihärvan i Gislaved.

Jönköpings tingsrätt fann att mannen, en 34-årig kaféägare gjort sej skyldig till koppleri, våldtäkt, misshandel och narkotikabrott.

Åklagaren ville att gislavedsbon skulle dömas till fem års fängelse. Men tingsrätten stannade vid tre och ett halvt år och då ingår också straff för misshandel och narkotikabrott.

Det var narkotikaaffärer som polisen från början misstänkte att 34-åringen ägnade sej åt på sitt kafé i centrala Gislaved. Det var därför man började spana och startade telefonavlyssning.

Avlyssningen avslöjade helt andra saker, nämligen förmedling av sexuella tjänster mot betalning. I april slog polisen därför till och grep kaféägaren.

Polisen fann ett rum i källaren med en madrass på golvet och den vidare utredningen visade att kaféägaren erbjudit män att köpa sex.

Det var många unga flickor, en del bara 17 år gamla, som höll till på kaféet, där det såldes både sprit och narkotika. Men det har varit svårt att utreda om och i vilken omfattning dom övertalats av kaféägaren att sälja sexuella tjänster. Bara ett fall av koppleri är helt klarlagt och då handlade det om en 25-årig kvinna som skjutsades till en kund i Anderstorp.Men tingsrätten konstaterar ändå i domen att avslyssnade telefonsamtal bekräftar erbjudande om sexköp.

Åklagaren hade yrkat att 34-åringen skulle dömas för grovt koppleri, men tingsrätten anser inte att det handlar om grovt brott.

Kaféägaren befinns också skyldig till att ha våldtagit en ung flicka. Våldtäkten ägde rum i dubbelsängen i mannens bostad, samtidigt som hans fru låg på BB efter att just fött barn.

Åklagaren ville att gislavedsbon skulle dömas till fem års fängelse. Men tingsrätten stannade vid tre och ett halvt år och då ingår också straff för misshandel och narkotikabrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".