85-årig man bestulen av dottern

En 85-årig man från Eksjö kommun har blivit bestulen på nästan en miljon kronor. Och det är hans egen dotter och en bekant till henne som genom förfalskade fullmakter plockat ut pengarna från faderns konto.
De båda kvinnorna erkänner att de i ungefär ett år regelbundet har tagit ut pengar från ett konto som tillhör den ena kvinnans far. Genom förfalskade fullmakter med moderns underskrift har man övertygat flera banker runt om i Jönköpings län att man hade behörighet till kontot. Det hela avslöjades genom faderns gode man, som tillslut upptäckte att det fattades pengar och polisanmälde uttagen. Då hade kvinnorna sammanlagt tagit ut 936 000 kronor. Pengarna har man sedan spelat upp. Banken har ersatt mannen och de båda kvinnorna åtalas nu för grovt bedrägeri och urkundsföfalskning vilket, förutom att de ska betala tillbaka pengarna till banken, kan leda till fängelsestraff.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista