Gislavedsbo överklagar dom för koppleri

Den 35-årige man från Gislaved som i tingsrätten dömdes för grovt koppleri på sitt café överklagar nu till hovrätten. Mannen hävdar att tingsrätten missförstått vad som hände.

I mitten av juli dömdes mannen till tre och ett halvt års fängelse för bland annat grovt koppleri och våldtäkt. Polisens utredning, som delvis byggde på telefonavlyssning, visade att mannen förmedlat sextjänster i ett café i Gislaved.

Mannen nekade, och i sin överklagan menar mannen att tingsrätten missförstått en situation där han dömts för att ha förmedlat två kvinnor till olika män. Kvinnorna fanns med på en resa från Danmark till Sverige för att mannen och hans kompis köpt för mycket alkohol, och ville att kvinnorna skulle ta en del av spriten in i Sverige, enligt den dömde mannen. De samtal som tingsrätten byggt sin dom på handlade om priset på spriten menar mannen.

Mannen nekar också till att ha våldtagit en ung kvinna i sitt hem. Kvinnans historia är inte trovärdig, utan den har hon hittat på, menar mannen.

35-åringen vill antingen bli helt friad från misstankarna eller åtminstone att domen på tre och ett halvt års fängelse lindras.