Osämja splittrar Vaggeryds borgerliga allians inför valet

För två år sedan pågick en politiks strid mellan de borgerliga i Vaggeryd slutade med att det dåvarande kommunalrådet fick sparken.

Trots lyckat samarbete efter bråket så vill centerpartiet stå utanför den borgerliga alliansen inför valet. Det beslutet har delvis med den tidigare konflikten att göra, berättar centerpariet och kommunstyrelsens ordförande Kristina Nordqvist till nyheterna.

Många minns konflikten i det borgerliga blocket 2004. Partierna var oneiga och till slut valde centerpartisten Ulf Abrahamsson att avgå. Så småningom tvingades kommunalrådet och kristdemokraten Börje Gustafsson att göra det samma. Men han fick ett avgångsvederlag på 300 000 kronor.

Den officiella versionen till bråket är att dom två politikerna inte kunde samarbeta - men sprickan spred sig mellan partierna - å den är inte helt borta än.

Trots att de borgliga samarbetat efter krisen så kan nu centerpartiet inte tänka sig någon borgelig allians i det stundnande valarbetet. Det är inte första gången centern väljer att stå på egna ben inför valet men de övriga borgliga parierna är besvikna över beskedet. Oppsitionspartiet socialdemokraterna välkomnar enbart nyheten.