Samarbete ger nytt ljus åt Gislaved SK

Gislaveds SK har en och en halv miljon i skulder och kom i år trea från slutet i ishockeyns division ett.  Nu har klubben skrivit ett farmarklubbsavtal med allsvenska Växjö Lakers, som gör att spelarna kan gå fritt mellan lagen. Åke Nyberg som är utbildningsansvarig i klubben tror att avtalet gör laget starkare.

Division 1-klubben Gsk räddade i år nytt kontrakt först i de sista omgångarna och klubbkassan visar minus. Enligt Åke Nyberg är målet att laget ska hamna i mitten av tabellen och vara skuldfria inom de närmaste säsongerna.

För att det ska lyckas krävs att truppen breddas med bland annat spelare från Växjö Lakers, säger han. Men några stjärnor från den allsvenska klubben ska inte Gislaved räkna med. Istället tonar Åke Nyberg ner vilka nyförvärv som publiken ska vänta sig.

För sju år sedan hade Gislaved ett liknande farmarklubbsavtal,  men den gången var det elitserielaget Frölunda som hjälpte till.

Avtalet mellan Växjö och Gislaved innebär att spelarna fritt kan gå mellan klubbarna med bara en dags varsel, men några ekonomiska villkor finns inte. Åke Nyberg tror ändå att avtalet indirekt kan medföra mer pengar och uppmärksamhet till Gislaved.

Kristoffer Bergström

kristoffer.bergstrom@sr.se