Grännapensionärer tvingas äta tillsammans med skolbarn

På måndag stängs matsalen på äldreboendet i Gränna och pensionärerna kommer att få äta i skolmatsalen på intilliggande Ribbaskolan.

Anledningen är att kommunen har beslutat att spara pengar genom att lägga ner äldreboendets matsal och låta kökspersonalen på Ribbaskolan laga mat till både elever och pensionärer. Beslutet har väckt häftiga protester från pensionärerna.

Lars Törn och Ann- Marie Fransson är några av de penisonärer som inte är särskilt förtjusta över tanken på att gå över skolgården på Ribbaskolan och serveras sin mat i larmet från skolbarnen.

Den gamla matsalen på äldreboendet var en viktig del i deras sociala liv. En populär samlingsplats med trubadurkvällar och danser som besöktes av pensionärer från hela länet. Allt det är det slut med nu. Visserligen har det föreslagits att skolmatsalen ska ta över den funktionen, men bara på helgerna.

Hans Karlsson, på tekniska nämnden i Jönköping har varit med och tagit beslutet om att penisonärerna ska äta på Ribbaskolan. Han anser att det hela kommer bli bra på sikt även om de äldre nu upprörs. Han har förståelse för de upprörda känslorna men tror på att mötet mellan de båda generationerna kommer leda till postiva erfarenheter.