Villaägare fick in häst i huset

Polisen i Värnamo fick göra en något annorlunda utryckning i natt sedan en villaägare ringt polisen och berättat att det stod en häst i hans hus. Leif Andersson, som bor i Gislaved, hade släppt ut hunden så att den skulle kunna kissa. Själv satt han kvar i soffan och lämnade ytterdörren öppen. Döm om hans förvåning när hunden kom tillbaka efter en stund - i sällskap med en ponny.

Den lilla ponnyn bor ett par hundra meter från Leif Anderssons hus i Gislaved och hade följt med hunden Tina hela vägen in i köket. Där glufsade den i sig torrfoder och vattenmelon, för att sedan fortsätta ut i vardagsrummet, riva ner lite vaser och stannade framför Tvn där den inte ville röra sig ur fläcken. Leif hade ett svårt jobb med att få ut gästen ur huset.

Leif Andersson som ringde polisen för att få hjälp blev först inte betrodd. Dom trodde Leif andersson var onykter och sa åt honom att gå och lägga sig igen. Då ringde han 112 men där fick han veta att det här inte var någon nödsituation. Dom menade att det var ett polisärende. Så han ringde polisen igen och denna gången skickade de en patrull som var i närheten.