Moderaterna återanvänder gammalt miljöpartiförslag från Tranås

Moderaterna vill bättra på tillgängligheten i vården genom att införa vårdguider. Personer som ska hjälpa patienter att hitta rätt i vårddjungeln. Men redan våren 2003 la miljöpartiet i Tranås en motion med liknande innehåll.

Den blev aldrig verklighet i den borgerligt styrda kommunen. I maj 2003 behandlades motionen från miljöpartiet. Den handlade om att personer på ideell basis skulle hjälpa patienter på olika sätt. Svaret från den borgerliga majoriteten då blev att socialtjänsten i Tranås redan jobbade på det här sättet, och med det lades motionen till handlingarna.

Moderaternas förslag till vårdguider som kom idag är lite annorlunda än Tranås miljöpartisters. Men grunden är densamma - den som vill ha lotsning genom sjukvården ska få det. Och om det inte blir maktskifte, lovar miljöpartiet i Tranås att väcka frågan igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".