Frätande gas skadade flera i Tranås

Flera personer, bland annat ett par poliser i Tranås har fått uppsöka sjukhuset sedan de utsatts för frätande flourvätesyra.

Personerna har troligen kommit i kontakt med den starkt frätande gasen efter att djurrättsaktivister inatt smetat ämnet på dörrar och handtag till olika pälsbutiker och adresser till personer som arbetar inom detta  i Tranås. Adresserna har även utsatts för skadegörelse iform av krossade rutor och klotter. Bokstäverna DBF, som står för Djurens befrielsefront, har också klottrats.

Polisen har spärrat av området runt de aktuella adresserna. Förhör med målsäganden och vittnen kommer att ske. Kriminalteknisk personal kommer genomföra tekniska undersökningar på brottsplatserna. I nuläget finns inget som tyder på att några av de personer som varit i kontakt med det ännu ej identifierade ämnet fått några men.

För att utesluta eventuella skador på de som kan ha varit i kontakt med ämnet har åtta personer förts till Höglandssjukhuset i Eksjö för kontroll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".