Öppen arbetslöshet ökar i Sävsjö

Sävsjö är den enda kommun i länet där den öppna arbetslösheten ökar. Det visar dagsfärska siffror från Arbetsmarknadsstyrelsen, AMS.

I juli 2005 var Sävsjö tillsammans med Eksjö de kommuner som hade lägst öppen arbetslöshet i hela länet. Sen dess har de två kommunerna gått åt olika håll. Eksjö har fortfarande lägst - nu tillsammans med Aneby.

Men den största minskningen står Vaggeryd å Gnosjö för. Där har man fått den öppna arbetslösheten att minska med 1,5 procent. Men i Sävsjö har istället den öppna arbetslösheten ökat med 0,2 procent - till 2,9. Det visar nya siffror från arbetsmarknadsstyrelsen, AMS.

Ökningen är inte stor, men jämfört med alla andra kommuner i länet så är Sävsjö den enda där arbetslösheten ökat sen juli 2005. Ändå är det inget som oroar chefen för arbetsförmedlingen Nils Johansson i nuläget.

Ser man till hela länet så ligger Jönköpings län bra till när det gäller arbeten. Här ligger arbetslösheten på 3,3 procent och det kan jämföras med Sverige som helhet där den är 0,9 procent högre.

Lägst öppen arbetslöshet i länet finns i Aneby och Eksjö. Där ligger den på 2,1 procent, och de flest arbetslösa bor i Jönköpings kommun. Där ligger den öppna arbetslösheten på 3,9 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".