Sex års fängelse för knarkbrott

Den 44-årige Tranåsbo som har stått åtalad för grovt narkotikabrott dömdes idag av Eksjö tingsrätt till fängelse i sex år.
44-åringen har enligt polisen i tranås försätt många av de etablerade missbrukare i Tranåstrakten med narkotika. Han är inte själv missbrukare utan detta har han gjort för att tjäna pengar. Vid en husrannsakan i samband med att han greps beslagtog polisen nästan ett kilo amfetamin och närmare 300 gram hasch. Detta är det största beslaget som har gjorts i Tranås nånsin. Vid rättegången förra måndagen erkände han att han hade köpt och sålt narkotika, men säger att det beror på att han hade blivit hotad. Han har inte tidigare dömts för narkotikabrott, däremot har han dömts för bokföringsbrott han har också suttit i fängelse i en månad för grovt rattfylleri. Kammaråklagare Anders Brokelind yrkade på fängelse i minst fem år, medans advokaten yrkade i fängelse i max ett år. Men tingsrätten i Eksjö gick idag på kammaråklagarens linje och dömde alltså till sex år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".