Intresset för arkeologiska utgrävningar ökar

Allt fler visar stort intresse för de arkeologiska utgrävningar som görs i länet. - Allmänhetens intresse har ökat otroligt de sista åren, säger Linnea Varenius, arkeolog på länsmuseet i Jönköping.
För bara några år sedan var det få som brydde sig om vad arkeologerna gjorde och vad de hittade vid de utgrävningar som gjordes i länet. Ett trendbrott kan nog sägas ägde rum vid den utgrävning på Kyrkogatan mitt i Jönköping där man hittade flera skelett från en svunnen tid. En spektakulär utgrävning på första parkett. Men även innan dess började folks nyfikenhet för utrgävningarna att spira, menar arkeolog Linnea Varenius som varit med vid många utgrävningar. Nu kommer mycket folk till visningarna som länsmuseet anordnar och nyfikna strömmar till utgrävningsplatserna. Ett ökat historieintresse bland folk kan vara en förklaring tror Linnea Varenius, men också att arkeologer blivit bättre på att marknadsföra sig.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".