Falska sedlar i omlopp

Ett antal falska sedlar är i omlopp i Huskvarnaområdet. Under dom senaste dagarna har tre falska hundralappar och en falsk 500-lapp påträffats.
På Föreningssparbanken i Huskvarna lämnades en falsk hundralapp in i fredags. Sedeln kom med ett bud som kom för att lämna in pengar från en restaurang i Nässjö. I söndags handlade någon på McDonalds på Östra Storgatan i Jönköping för en falsk hundralapp som upptäcktes när pengarna skulle räknas efter dagens slut. Den tredje falska hundralappen tog en busschaufför emot som betalning på linje två i Huskvarna. Även i det här fallet upptäcktes det när pengarna skulle redovisas för dagen. Polisen har tittat på åtminstone två av sedalarnas serienummer och de har inte samma ,vilket kan betyda att dom inte behöver komma från samma förfalskare. På en av sedlarna saknades sivermarkering på framsidan. På ett matställe i Huskvarna har även en falskt 500-lapp påträffats under dom senaste veckorna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".