Död ko och kalv sprider stank

En kvinna som bor i trakterna kring sjön sjön Ören, utanför Vireda har anmält till Miljösektionen i Aneby att det ligger död ko och en kalv nere vid grillplatsen vid sjön.
Stanken vid grillplatsen har varit så hemsk att det inte går att vara vid grillplasten säger några av de boende till Nyheterna. Enligt anmälaren har det legat där i tre veckor. Förmodligen har något gått snett i smaband med kalvningen, det säger Helene Gårdebrink på miljösektionen i Aneby. Det är inte bra om djur ligger så länge utan att föras bort, det kan i värsta fall sprida sjukdomar. Det säger länsveterinär Marie Louise Sjöberg till Nyheterna. Miljösektionen i Aneby har nu kontakat den lantbrukare som arrenderar den marken där djuren låg och ska nu se till att dom förs bort. Kon är i så dåligt skick att öronmärkningen har förstörts och det går därmed inte att få reda vem som är ägare till kon och den döda kalven.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".