Rättegången inleds mot sexbrottsmisstänkte pappan

Idag började rättegången i hovrätten mot den pappa från vaggeryds kommun som står åtalad för sexbrott mot sin 6 år gamla dotter och sin dåvarande 14 åriga styvdotter.

När rättegången började kom kom den åtalade mannen in i rättsalen tillsammans med sin advokat. I mörk tröja och svarta jeans satte sig 44-åringen och stirrade rakt ner i bordet framför sig när åtalspunkterna lästes upp.

Det handlar om grov våldtäkt och grovt sexeullt utnyttjande av sin 6-åriga dotter och sexuellt ofredande av en 14-årig flicka som varit hans styvdotter.

I tingsrätten blev mannen friad från anklagelserna om övergrepp på sin 6 åriga dotter. Rätten kunde visserligen inte utesluta att mannen begått övergreppen - han kan ha gjort det i sömnen och därför inte vara ansvarig för handlingarna.

När det gäller den 14-åriga styvdottern fällde tingsrätten mannen för sexuellt ofredande. Båda fallen har överklagats till hovrätten som tar upp dom idag och imorgon.

Åklagaren vill att 44-åringen fälls på alla punkter medan den åtalade mannen vill bli friad från alla anklagelser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".