Ovanlig rättegång i Eksjö idag

Idag återupptogs rättegången mot den 48-årige man som står åtalad för att ha försökt mörda sin bror, en pizzeriägare i Nässjö.
Det var på Nyårsdagen som den 48-årige mannen med hjälp av en kebabkniv högg sin bror, en pizzeriaägare i Nässjö. Brodern fick svåra skador bl.a. i huvudet. Han fick därför föras till universitetssjukhuset i Linköping för vård. Med hjälp av Interpol kunde polisen senare gripa den 48-årige mannen i Tyskland. Rättegången började i mitten av juni, men man avbröt förhandlingarna i väntan på resultatet av den rättspsykiatriska undersökningen. Undersökningen visar att 48-åringen är tillräckligt frisk för att kunna dömas till fängelsestraff. Det är alltså inte aktuellt med rätspsykiatrisk vård. Själv säger 48-åringen att han är en sjuk man både fysiskt och psykist. Vid rättegången idag grät både 48-åringen och offret, alltså hans bror. Det var en ovanlig rättegång i Eksjö idag. Ovanlig på det sättet att den som utsatts för det allvarliga mordförsöket försvarade förövaren, alltså sin bror. Och han ville inte heller ha något skadestånd från brodern, på det sättet gick alltså offret emot åklagaren Claes Hellgren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".