Misstänkt våldtäktsman ångrar inget

Tidigare i dag inleddes rättegången vid Eksjö tingsrätt mot den 44-årige läraren från Göteborg som står åtalad för att ha våldtagit en tolv-årig flicka på Stathotellet i Ekjsö.

Det var ju för snart två månader sedan som den 44-åriga läraren greps på bar gäning på hotellrummet i Ekjsö tillsammans med den då tolvåriga flickan.

Att de hade haft samlag erkänner han, men till sitt försvar säger han att han trodde att hon var äldre. Han säger att han trodde att hon var 16 år och han säger att han inte ångrar något i dag.

De hade först träffats på en kontaktsida för ungdomar på internet där den 44-åriga högstadieläraren först utgav sig för att vara en tonårsflicka. Han kallade sig ”Madde 17”.

Genom henne förmedlade han kontakten till en man som han hävdade var i 20-årsåldern och det var genom den uppdiktade personen han sedan stämde träff med flickan.

Polisen utredning visar dock att flickan redan innan de träffats berättat om sin verkliga ålder.

Åtalet gäller alltså våldtäkt mot barn och högstadieläraren från Göteborg har suttit häktad ända sedan han greps på hotellrummet i Ekjsö för snart två månader sedan.

Åklagaren Anne-Charlotte Boo vill att den 44-årige läraren från Göteborg som står åtalad efter att ha haft samlag med en tolvårig flicka ska dömas extra hårt av tingsrätten i Eksjö.

Minimistraffet för våldtäkt mot barn är två år, men åklagaren tycker att omständigheterna kring flickans ålder gör brottet extra grovt och att han därför ska dömas till ett längre straff.

44-åringens advokat tycker å sin sida att mannen helt bör frikännas, eftersom han inte ska ha känt till flickans låga ålder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".