Husvagns- och husbilsmässan på elmia. Foto Peter Dallmann

Husbil ska locka till campingsemester

Morgondagens Campare kommer i större utsträckning använda sig av Husbil. Det visar en undersökning som Turismens Utredningsinstitut gjort.

Såfia Zere arbetar för turismens utredningsinstitut och är en av dom som hållt i undersökningen. Hon säger att den visar att det finns en ny grupp människor som är villiga att hyra husbil. Det handlar om yngre människor som inte ännu skaffat familj och som ser det som häftigt och coolt att semestra med husbil.

Anledningen till undersökningen är att man vill titta närmare på attityder som människor som vanligtvis inte campar ser på det semesteralternativet.

I och med att människor i allt större utsträckning är villiga att hyra husbil öppnar nya möjligheter i campinbranschen menar Nils Karlsson som är ordförande i husvagnsbranschens riksförbund.

Han talar om en nytt sätt att semestra där man flyger till området man vill semestra i, men istället för hyrbil väljer man husbil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".