Vält lastbil full med sprit hårdbevakas

Polisen och senare inhyrda väktare, tvingades under tisdagskvällen och natten mot onsdag hårdbevaka den lastbil som välte på väg 185 norr om Bottnaryd. Anledningen: lastbilen var full med sprit, vin och öl.

Redan direkt efter olyckan, där en del av lasten spreds över körbanan, var det folk framme och försökte få med sig av den åtråvärda lasten hem.

- Motorcykelpoliser på plats berättade att de fick stoppa flera personer som varit framme och plockat på sig. Man fick även ta tillbaka sprit, vin och öl från dom, berättar vakthavande befäl Bengt Netterström för SR Jönköping.

För att inte fler skulle ta av spriten så var polisen länge förtegen om lastens innehåll. På kvällen kallade lastens ägare in väktare för att hålla koll på lasten under natten.

Långtradaren välte i samband med en omkörning vid 13-tiden på tisdagseftermiddagen och det blev totalstopp i trafiken på länsväg 185 mellan Bottnaryd och Mullsjö. Senare kunde personbilen ledas om på en mindre väg medan lastbilar fick ta andra vägar.

Länsväg 185 har åter öppnats under morgongen efter att man lastat om den alkohol som gått att rädda till ett nytt fordon och den välta lastbilen bärgats från platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".