Storbråk minskar möjlighet för borgerlig allians

Ett storbråk har brutit ut mellan centern och moderaterna i Jönköping. Centern anklagar moderaterna för smutsiga påhopp och hårda ord i debatten. Det här minskar möjligheterna ytterligare för de borgerliga att skapa en enig allians i kommunen efter valet.

Relationerna är minst sagt frostiga. Det tycker centerns kommunalråd Ann-Marie Nilsson som är förvånad över påhoppen från moderaterna.

sedan decennier har dom borgerliga med alla knep försökt locka med sig centern i en fyrpartiallians i Jönköping men gång på gång har centern istället valt att vänstra med socialdemokraterna.

När de borgerliga skapade en allians i rikspolitiken vädrade man morgonluft hos moderaterna, kristdemokraterna och folkpartiet i Jönköping. Dessutom bytte centern kommunalråd.

Men det har istället gått åt helt motsatt håll och nu känns de borgerligas dröm om en allians i Jönköping att gå om intet. Ett storbråk har gjort relationerna mycket frostiga mellan centerpartiet och moderaterna. Centern anklagar moderatpolitiker för smutskampanj, hårda ord och övertramp i debatten och på lokalpressens insändarsidor.

Men det moderata kommunalrådet Mats Green tillbakavisar kritiken och anklagar istället centerpartiet:

- Det finns ett stort antal moderater som känner på precis samma sätt mot ledande centerpartister i jönköpings kommun, säger Mats Green.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".