Länets småföretagare positiva

Länets småföretagare tror på sina företag. Det framgår av en riksomfattande undersökning som revisionsbyrån Öhrlings har gjort där man intervjuat 1 600 av Jönköpings läns småföretagare.

Men samtidigt som tilltron till det egna företaget är stor menar nästan hälften av småföretagarna att de skulle sälja sina företag, om man fick ett tillräckligt bra erbjudande. Chansen att tjäna pengar är också den största anledningen till att människor i länet startar egna företag.

Men att driva ett eget företag är slitigt och enligt undersökningen hinner en tredjedel av småföretagarna inte sköta sin egen privatekonomi eftersom man jobbar för mycket, och lika många menar att man sover dåligt på nätterna för att jobbet är så stressigt. Pierre Fogelberg menar att företagsledarna ofta gör allting själva istället för att skaffa extern hjälp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".