Boendes protester gav resultat

Efter protester bland de boende kring att göra vägen mellan Forserum och Karlsbo smalare skjuter nu vägverket upp vägombyggnaden som skulle starta i dagarna.
- Diskussionerna kring vägen har pågått allt för länge och det är dags att hitta en lösning, säger Mats Forsgren, chef för vägverket region sydöst till Nyheterna. Markägare och de som använder väg 852 mellan Forserum och Karlsbo har mottsatt sig att vägen ska bli allmän väg i hela tio år. Vägen skulle också smalnas av ca en meter till 5 och en halv meter. Detta för att göra den lättare att sköta för den vägsamfällighet som sedan ska ta över. Men de som använder vägen menar att den bli livsfarlig om den görs smalare och mötesplatser tas bort. Även om den inte är så trafikerad så körs det tunga transporter med betong där samtidigt som folk cyklar på vägen. Och nu ger vägverket med sig och måttet 5 och en halv meter är inte längre lika viktigt. Om de som använder vägen ger upp kravet på att det ska vara en allmän väg så kan de få behålla bredden. Den samfällighet som ännu inte har bildats måste också lova att stå för det underhåll på den extra metern i kanterna som inte statsbidraget kommer att täcka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista