Familjedrama inför Hovrätten

Frågan om en 57-årig man från Tranås försökt att kväva sin fru eller inte togs idag upp vid Göta Hovrätt i Jönköping. I maj dömde Eksjö tingsrätt 57-åringen till två års fängelse för misshandel, men han överklagade senare domen. Enligt frun försökte mannen kväva henne på köksgolvet.
Upprinnelsen till misshandeln var att mannen fått besked om att han blivit vräkt från den gemensamma bostad som han delade med sin fru. Frun skulle dock få bo kvar. Misshandeln inträffade i april i år. Paret ska på kvällen ha druckit några öl, varefter man började tjafsa med varandra vilket urartade till misshandel av kvinnan. Kvinnan berättade i hovrätten i dag om hur hon lyckades frigöra sig från mannens grepp på köksgolvet och tog sin tillflykt till toaletten. Där kröp hon ut genom toalettfönstret och sökte skydd hos en granne som larmade polisen. Mannen har sedan händelsen varit häktad. Tingsrätten i Eksjö dömde i maj mannen till två års fängelse för grov misshandel och olaga hot ett skadestånd på 95000 kronor till kvinnan. Mannen erkänner till viss del misshandeln, men säger att hans avsikt aldrig var att döda kvinnan och han säger sig inte ha ha sagt att han skulle döda kvinnan Därför överklagar han nu domen. Anledningen till att han höll för kvinnans mun var, enligt mannen, att han ville att hon skulle sluta skrika, så att inte grannarna skulle störas. Dom meddelas av hovrätten nästa vecka. Under tiden kvarhålls mannen i häktet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".