Vetlandabo nekar till sexbrott

Idag började rättegången mot den man från Vetlanda som ska ha förgripit sig sexuellt på sin egen dotter i fem års tid.

Mannen fick vårdnaden om flickan och övergreppen ska ha pågått trots att myndigheterna fick larm om att allt inte stod rätt till.

Men på första rättegångsdagen nekade mannen till att han begått något brott.

Rättegången hölls bakom stängda dörrar mot den 44-årige Vetlandamannen. Han misstänks för att ha utnyttjat och våldtagit sin egen dotter sexuellt - i fem års tid. Övergreppen ska ha skett både i ett hus i Flishult, utomhus i naturen och i hemmet i Vetlanda. Dit flyttade dottern 2001 eftersom hennes mamma i Göteborg inte längre ville ha henne boende hos sig.

Vid tiden för flytten var pappan intagen för rättspsykiatrisk vård. Men han skrevs ut och de sociala myndigheterna gav honom vårdnaden trots att mannen redan tidigare var känd för både drogmissbruk, kriminalitet och för att ha ett aggressivt beteende.

Pappan ska ha börjar förgripit sig på flickan redan från första början - men det var först nu i somras som hon berättade om övergreppen och mannen greps.

Idag på första rättegångsdagen nekade pappan till alla anklagelser. Imorgon kommer rätten att få höra den nu 16-åriga flickans berättelse om hur de senaste fem åren har varit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista