Lägre valdeltagande befaras

Valdeltaganden kommer sannolikt att sjunka i och med att många som poströstar kommer att få gå till mataffärer, bensinstationer, eller nåt annat ställe som numera fungerar som postkontor. Det tror Peter Esaisson, professor i statsvetenskap vid Göteborgs Universitet.
Numera är det ju så att många Mataffärer och bensinstationer också har blivit postkontor. Detta innebär att i höstens val kommer många av dom som normalt sett har gått till posten för att rösta att få gå till andra ställen som numera fungerar som postkontor. Detta kommer förmodligen att leda till ett lägre valdeltagande. För Enligt Peter Esaisson, professor i statsvetenskap vid Göteborgs Universitet, så leder alla förändringar till att valdeltagandet sjunker. Bara det att stå i mataffären och rösta har en viss påverkan tror han. Runt en tredjedel av alla som röstar gör det genom att poströsta. I länet kommer man att kunna rösta på många olika ställen, allt från ICA i Huskvarna till cykelaffären i Anneberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".