Bråk på idrottsplanen polisanmäls oftare

En innebandymatch mellan Lekeryd och Tranås slutade med tre utslagna tänder och polisanmälan. Enligt polisen blir det allt vanligare med anmälningar efter idrottsmatcher.

En innebandyspelare är polisanmäld efter matchen mellan Lekeryd och Tranås i fredags. En motspelare fick tre tänder utslagna när den anmälda spelaren fick upp sin klubba i hans ansikte.

– Vi har ju sett att det då och då kommer in anmälningar om händelser som sker på plan mellan spelare. Det där var tämligen okänt förr, säger kriminalinspektör Ola Svensson.

Om det inträffade var avsiktligt eller inte finns det delade meningar om, men en som tror att det var det är den drabbade spelaren som alltså polisanmält händelsen.

Anmälningar efter idrottsmatcher blir alltså vanligare enligt polisen. Det kan både vara den drabbade eller någon i publiken som anmäler misshandeln.

– Att man anmäler har blivit vanligare men det kanske också betyder att det blivit mycket tuffare på planen, säger Ola Svensson.

Det är under de senaste åren som polisen har börjat få in den här typen av anmälningar.

Alexandra Peterson
alexandra.peterson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".