Landsbygden ska göra svenskarna friskare

Det föreslog förre talmannen Tage G Pettersson när han igår talade vid Barkeryds hembygdsfest. Han menar att utbrändhet och stress kan botas med lantluft och att läkare borde ordinera en tids lantliv istället för medicin.
Tage G Pettersson menar lantliv skulle kunna få ner antalet sjukskrivningar och dessutom minska utskrivningen av antidepresiva medel och att läkare skulle kunna ordinera lantluft istället för medicin när det gällre att få utbrända att kunna komma tillbaka tilla rbetslivet.- något som idag har prövats med framgågn i frankrike. Tage G pettersson tror dessutom att denna så kallade Gröna rehabiliyteringen skulle kunna skapa fler arbetstillfällen på lanfdsbygden. 800 000 personer är idag långtidssjukskrivna eller förtidspensionerade, något som kostar stadskassan miljarder varje år och tage G pettersson räds inte kritiken om att detta med att låta rehabiliteringen ske på landet skulle vara en alltför enkel lösning på ett komplicerat problem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".