Åtalas efter polisjakt i 200 km/h

En 36-årig Hagforsbo har idag åtalats misstänkt för en rad olika brott. Han har gripits tre gånger av polis och försatts på fri fot, men efter att han greps för fjärde gången är han nu häktad.

Första gången han greps var i början av juni då han försökte köra från en polisbil i hög fart utanför Hagfors. I kurvorna kom han flera gånger över i mötande trafiks körbana - och han körde bil trots att han saknade körkort och tidigare dömts för olovlig körning. Därefter har han gripits misstänkt för rattfylleri, narkotikabrott och olovlig körning, då han bland annat kört motorcykel när han var narkotikapåverkad. 36-åringen misstänks även för brott mot alkolhollagen eftersom han haft en destillationsapparat, som nu polisen tagit i beslag. I september har han ensam eller tillsammans med en annan okänd gärningsman stulit en bil, som han vandaliserat genom att med kniv skära i inredningen, och även tagit en bilstereo ur bilen. Sista gången han greps var i mitten av oktober - även då försökte han köra från en polisbil, både i centrala Hagfors och på mindre grusvägar. Hastigheten var stundtals uppe i 200 kilometer i timmen, trots tättbebyggt område med korsningar och övrig trafik. 36-åringen har erkänt alla brott han åtalats för - förutom bilstölden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".