Två män dömda för grov kvinnofridskränkning

En 39-årig man från Kristinehamn och en 50-årig man från Arvika dömdes idag till fängelse för grov kvinnofridskränkning.

39-åringen från Kristinehamn dömdes till fängelse i ett år och sex månader för grov misshandel, grov kvinnofridskränkning och överträdelse av besöksförbud efter att under sista halvåret 2006 ha misshandlat och hotat sin fru. Hustrun har anmält mannen flera gånger men tagit tillbaka anmälningarna eftersom hon var rädd för honom. Mannen har tidigare dömts för grov kvinnofridskränkning men nu nekar han till brotten.Tingsrätten finner honom dock skyldig med stöd av bland annat vittnen. Mannen döms att betala skadestånd till hustrun på närmare 132.000 kronor.

Den 50-årige mannen från Arvika dömdes till åtta månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning. Mannen döms för att ha misshandlat sin fru flera gånger under ett par år.Paret har uppgett att det varit mycket bråk, våld och andra otrevligheter mellan dom och att det varit ömsesidigt. Trots det anser tingsrätten att mannen upprepat kränkt sin hustru för att allvarligt skada hennes självkänsla.Mannen som nekar till brott ska också betala skadestånd på 30.000 kronor till frun.