Villkorlig dom för kontokortsbedrägeri

Två män i 40-årsåldern hemmahörande i Karlstad har dömts till villkorligt fängelsestraff för grovt bedrägeri, urkundsförfalskning och medhjälp till grovt bedrägeri.

En av männen döms för grovt bedrägeri och urkundsförfalskning för att ha använt förfalskade kontokort tillhörande ett åkeri i Värmland och tankat diesel för 80 000 kronor. Han ska även tillsammans med andra åtalade betala ett skadestånd till åkeriet på drygt 60 000 kronor. Han döms också för narkotikabrott. Den andre mannen döms för medhjälp och ska betala ett skadestånd på 8 000 kronor. Ytterligare fyra personer stod åtalade i samma ärende. De har alla dömts för häleri. Två av dem har dömts till dagsböter. De andra två ska betala pengar till brottofferfonden. Samtliga ska betala skadestånd till åkeriet. Eftersom de båda 40-åringarna varit frihetsberövade under utredningen slipper de fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista