Fängelse för hundattack

Fängelse i tre år och sex månader blev domen för den man som hetsade en pitbull-hund på en kvinna i Kristinehamn. Mannen ska också betala skadestånd till kvinnan på närmare 188.000 kronor.

Det var den 12 januari som mannen gick hem till kvinnan för att hämta några saker och lämna tillbaka en nyckel. Med sig hade han en påse med avföring, som han kletade ner kvinnan med. Därefter höll han fast henne och hetsade kvinnans pitbullterrier, som bet sin matte flera gånger, bland annat i ansiktet. Blodig och svårt tilltygad försökte kvinnan ringa efter ambulans, men då klippte mannen av telefonsladden. Enligt tingsrättens dom har den 27-årige Kristinehamnsbon vanställt en ung människas ansikte, och därigenom tillfogat kvinnan men som hon tvingas leva med resten av sitt liv. Den 21-årige man som var med vid händelsen och som åtalats för medhjälp går fri. Där finner tingsrätten att det inte är tillräckligt styrkt att han var delaktig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista