Flicka antastad i Karlskoga

I går eftermiddag blev en 7-årig flicka i Karlskoga antastad av en man när hon skulle gå hem från skolan. En man ska ha erbjudit henne 500 kronor om han fick köra hem henne i bilen.

Perolov Johnsson som är rektor på Rävåsens skola där flickan går ser mycket allvarligt på händelsen och säger att han kontaktat polisen. Eftersom det är studiedag på skolan idag så har hittills bara personal informerats om händelsen men föräldrar och elever kommer att informeras när de är tillbaka på skolan, berättar rektor Perolov Johnsson. Händelsen inträffade utanför skolan men rektorn menar att det är viktigt att säkra skolvägar diskuteras och att skolan inte släpper iväg elever själva. Under vintern har flera fall av ofredanden av flickor inträffat i Karlskoga enligt Teppo Mullfors på Karlskogapolisen. Men den senaste tiden har det dock varit lugnt menar han. Polisen kommer nu att kontakta mamman till flickan för att ta reda på vad som hänt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista