Fängelse för försök till rån

Den 25-årige man från Nyhammar, som i mitten av mars försökte råna en bensinmack i Storfors, har dömts till fängelse i ett år av Värmlands tingsrätt.

Mannen var maskerad och hade en brandyxa med sig när han väntade ut de sista kunderna, men personalen upptäckte honom och hann låsa om sig så rånet fullbordades aldrig. 25-åringen nekar till brott men har inte kunnat förklara varför han hade brandyxan och maskeringskläderna i sin bil. Rätten stödjer sig också på ett 15-årigt vittne som reagerade och iakttog händelseförloppet när han upptäckte en ”skum bil” parkerad vid macken. Mannen har även tidigare dömts för bland annat rån. Det var av tingsrätten i Lindesberg i oktober 2004. Då dömdes han till fängelse i två och ett halvt år, men frigavs villkorligt när det återstod 1 år av strafftiden. Senast dömdes han i Falu tingsrätt i juli förra året till fängelse i fyra månader för grov skadegörelse och hot mot tjänsteman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".