Länsstyrelsernas uppgift integrera flyktingar

Från och med den 1 juli i år är det länsstyrelsernas uppgift att se till att kommunerna tar emot de flyktingar som fått uppehållstillstånd i Sverige.

Samtidigt ska länsstyrelsen se till att flyktingarna får en bra introduktion i det svenska samhället. Det är regeringen som gett länsstyrelserna uppdraget som en följd av att Integrationsverket läggs ner den 30 juni. Länsstyrelsen får nu också ansvaret för integrationen av flyktingarna som kommer till länet.  Länsstyrelsen i Värmland har valt att tillsammans med Region Värmland och näringslivet ta fram ett program för att värdera och anpassa flyktingarnas utbildning för att anpassa deras utbildning till det svenska systemet och också de behov som näringslivet har framöver. Förra året tog Värmland emot 600 flyktingar en av de kommuner som rankas bland de bästa i Sverige på flyktingmottagande är Storfors kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".