Misshandel på sin pappa gav fängelse

De män i åldern 19 till 23 år som svårt misshandlade en man i hans bostad i Kristinehamn, på uppdrag av mannens dotter, har idag fått sina domar, liksom även den snart 19-åriga dottern.

Det var under påskhelgen den råa misshandeln ägde rum. Dottern berättade då för sina kamrater att hon bråkat med sin far som hon inte bott tillsammans med på flera år. Ungdomarna beslöt sig då för att hämnas och åkte på natten hem till pappan. Tre av dom bröt sig in i huset och misshandlade pappan svårt med både sparkar och slag. Han fick skador som visade sig vara livshotande. En av dom försökte efter ett tag få de andra att sluta slåss och han döms därför av tingsrätten till ett lindrigare straff, fängelse i 10 månader. De andra två, som var mest drivande, döms till fängelse, en av dom i 2 år den andre i 2 år och tre månader. Dottern döms till fängelse i 6 månader för anstiftan till både grov misshandel och hemfridsbrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista