Skottdramat: Båda arbetade inom kyrkan

I Brunskog är förstämningen stor, och Arvika kommuns Posomgrupp har under dagen arbetat med att stötta familjer och anhöriga, och även funnits tillgänglig för allmänheten efter att församlingen förlorat både sin kantor och vaktmästare.

Det var igår kväll en 29-årig kvinna från Arvika hittades död utanför kyrkan i Brunskog. En 43-årig man påträffades senare död på trappan till sitt hus. Det visade sig att de båda döda arbetade i kyrkan som församlingens kantor och vaktmästare. Det var en ung familj på genomresa som stannat till vid kyrkan som hörde skottlossning och fann den döda kvinnan. De chockades och har fått hjälp av kommunens krisgrupp. Kyrkan i Brunskog har haft samling klockan 14 idag för alla som känner att de behöver tröst och stöd, och kommer att ha en samling även klockan 19 ikväll. Polisen utgår i sin utredning från att mannen först skjutit kvinnan till döds och därefter tagit sitt eget liv. Ärendet är nu överlämmnat till åklagare Jan-Erik Nyman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".