Vägverket tog bort Motormännens Röda kors

När Motormännen igår skulle ta bort de uppmärksammade röda korsen längs med E18 vid Sörmon visade det sig att korsen var borta.

Det var den 15:e maj som Motormännen startade sin kampanj med röda kors längst landets mest högtrafikerade vägar. Målet var att få folk att sänka farten. Efter bara några dagar förbjöd Vägverket dom röda korsen eftersom Motormännen inte hade ansökt om tillstånd för utplaceringen. Men Vägverket ändrade sig och korsen fick vara kvar.

Kampanjen skulle ha pågått till september men eftersom korsen blivit stulna eller saboterade på några ställen i landet skulle Motormännen igår plocka bort korsen också i Värmland. Men när Håkan Larsson från Motormännen kom till Sörmon var där inga kors kvar. Det visade sig att det var Vägverket som hade tagit bort korsen, redan för två veckor sedan, med motiveringen att några legat ner och att det sett skräpigt ut.

Håkan Larsson är mycket besviken på Vägverkets agerande men trots allt tycker han att kampanjen var lyckad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".