Storsatsning på Branäs

Sveriges skidanläggningar planerar att investera cirka 750 miljoner kronor till den kommande säsongen. Den största satsningen görs i Branäs i norra Värmland.

Det är Svenska Liftanläggningarnas organisation, SLAO, som storsatsar inför den kommande vintersäsongen. Sammanlagt ska 750 miljoner investeras på anläggningar i de svenska fjällen.Den största enskilda satsningen, cirka 250 miljoner kronor, görs i Branäs som bland annat utökar med 1.000 bäddar, nya stugor samt nytt snösystem och nya nedfarter. Valfjället i Eda kommun satsar en miljon kronor på en snöanläggning för längdspår. Ibland annat Sälen och Åre investeras 167 miljoner på nya liftar och snösystem.

- Många anläggningar storsatsar inför nästa säsong och lifttillverkarna har orderböckerna fulltecknade, säger Hans Gerremo, vd på SLAO.

En orsak till investeringsviljan är att intresset för skidåkning fortsätter öka. Under den gånga säsongen ökade antalet utförsåkare med 20 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".