Grannar räddade tre-åring ur brand

Vid branden i en radhuslänga i Filipstad natten till lördag omkom en 27-årig kvinna, men hennes treårige son räddades av grannar. Ali Ehsan Fadels vän uppmärksammade en liten pojke som tagit sig ut på balkongen i det brinnande huset och ropade på hjälp.

Med gemensamma krafter lyfte männen ner pojken till marken, och började sen väcka grannarna i huset. Ali Ehsan Fadel, som är läkare och har varit med om liknande händelser i hemlandet Irak, tog hand om pojken och lugnade honom - Jag frågade barnet om det var nån kvar i lägenheten, men jag vet inte hur man pratar med ett tre år gammalt barn. Så jag sa mamma, pappa, och pekade mot huset, berättar Ali. Han fick svaret ”mamma sover”.

Alis vänner försökte flera gånger ta sig in i lägenheten för att rädda mamman, men hindrades av röken och värmen hindrade. Männen gjorde en stor insats när de väckte grannarna och räddade pojken, och flera gånger har de kallats hjältar. Ali säger att han gjorde vad varje god man eller kvinna skulle gjort och att de inte är ute efter en titel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".