Brandhjältarna hyllades

Igår eftermiddag hyllades hjältarna vid branden i Filipstad i lördags där en 27-årig kvinna omkom. Sex flyktingar räddade livet på en 4-årig pojke och dom hyllades på Stora Torget i Filipstad.

Ali Ashour, Hussein Falah, Nazar Abdallah, Sadiq Mohamed, Jalal Al Algam och Ali Ehsan Fadel kliver upp på scenen framför ett hav av applåderande filipstadsbor. De får plaketter av räddningstjänsten och varsin tavla med filipstadsmotiv, och mängder av lovord.

Under dagen har det fallit regnskurar över området men under hela cermonin skiner solen, som om även den vill visa sin tacksamhet.

Annegret Höök bor i samma område som männen och hon var på plats för att tacka männen för bostadrättsföreningens räkning. Hon hoppas att männens insats gör att en del filipstadsbor ser på flyktingar på ett annat sätt än tidigare. Hon önskar också att Migrationsverket väger in männens hjältedåd när deras ansökan om uppehållstillstånd behandlas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista