Folkets hus i Kärrbackstrand är miljövänliga

Den gamla utslitna oljeuppvärmingen som närapå knäckte ekonomin i folkets hus i Kärrbackstrand har ersatts av en mer miljövänligare och ekonomisk jordvärmeanläggning. Detta tack vare ett sommarcafé som för andra året i rad arrangeras av byalag och ortsbor.

Förra årets ekonomiska överskott har fått det nedläggningshotade folkets hus i Kärrbackstrand att leva upp och överleva. Detta tack vare bland annat byte från oljeuppvärmning till jordvärme, och ett sommarcafe som startade förra sommaren.

Och i år kan man beskåda en björnutställning där samtliga björnar är skjutna av ortsbor, samt en utställning av trägubbar gjorda av konstnären och trätäljaren Wilhelm Martinsson oxå han från kärrbackstrand samt inmundiga en smörgås med nyrökt harr med tillbehör fram till och ned söndag, och faller årets sommarcafé väl ut kan Joe Bengtsson tänka sig en fortsättning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista