ABF kommer granska utbetalningar till SSU

Enligt Politikerbloggen kommer nu även ABF Värmland i nästa vecka inleda en undersökning av utbetalda bidrag till socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU. Detta på grund av anklagelserna om fusk med interna studiecirklar i lokalavdelningen.

På sin egen blogg kommenterar Kalle Larsson anklagelserna om felaktiga bidragsansökningar från SSU lokalt i värmland. Enligt Kalle Larsson kan det kan konstateras att det finns fel i ansökan, därför ska alla ansökningar nu granskas.

SSUs förbundssekreterare har också kommenterat SSU Värmlands oegentligheter med bidragsansökningar, i en skriven kommentar säger Mattias Vepsä bland annat att en avslagen ansökan är inte det samma som ett försök till fusk.

Socialdemokraternas ombudsman Anders Bergerus bekräftar att SSUs lokalavdelning sökt bidrag för kurser med riksdagsledmoten Marina Petterson som inte ska ha ägt rum.

SSU Värmland anklagas för att ha fuskat till sig större bidrag än man har rätt till. Uppgifterna publicerades idag på internetsidan Politikerbloggen.se och av TT.

Enligt TT:s källa upptäcktes fusket när förbundet gick igenom distriktets redovisning för 2006.

-Samma personer har gått exakt samma studiecirklar två år i rad, både 2005 och 2006. Utbetalningarna till distriktet har stoppats, säger TT:s källa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista