Försökte tända eld på vårdare

Den kvinna som misshandlades av en ung pojke på ett behandlingshem i Tösse i Åmål i natt arbetade ensam när pojken tillsammans med en flicka överföll henne och rymde i hemmets bil. De två ungdomarna, 12 och 16 år gamla, greps imorse efter en vådlig bilfärd utanför Kristinehamn idag på morgonen.

Det var en 12-årig pojke och en 16-årig flicka som i natt rymde från behandlingshemmet Prästgården. Det är ett behandlingshem för barn och ungdomar som behandlar 5 intagna med autism och sociala problem. Den 30-åriga assistenten skulle hindra pojken och flickan från att rymma när hon överfölls. Pojken ska ha tvingat av henne kläderna, hällt tändvätska på henne och försökt att sätta eld på henne med en tändare. Han ska också ha sparkat henne i huvudet och på benen.

Efter misshandeln stal ungdomarna pengar och lämnade platsen i behandlingshemmets bil. De stoppades senare i Kristinehamn och sitter nu hos polisen i Karlstad.

Flickan kommer ifrån Mariestad och pojken från Södertälje. På grund av deras låga ålder får socialtjänsten nu besluta om följderna efter händelsen.

Den misshandlade kvinnan fördes i ambulans till sjukhus. Hon är mycket chockad över händelsen, och vårdas nu för huvud och knäskador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista