Skolstriden i Transtrand trappas upp

Sara Edbom, en av de drivande föräldrarna till att starta friskolan i Transtrand och socialdemokrat i Torsby kommun, hoppar nu av sina politiska uppdrag med omedelbar verkan. Orsaken är att Torsby kommun valt att driva friskolefrågan till regeringsrätten och idag hålls barnen i Transtrand hemma i protest.

Det är med omedelbar verkan som Sara Edbom hoppar av sina politiska uppdrag som ersättare i kommunstyrelsen och kommunstyrelsens samhällsutskott. Hon vill dock behålla sina övriga uppdrag; ledamot i kommunfullmäktige, ersättare i räddningsnämnden och barn och utbildningsnämnden samt som nämndeman i länsrätten. Orsaken är den infekterade stämningen efter att Torsby kommunstyrelse valt att driva friskolefrågan i Transtrand till regeringsrätten vilket fått till följd att de närmare 40 barnen som idag skulle ha börjat på Kvistbergsskolan i sysslebäck hålls hemma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".