Nytt stödcenter för utsatta

Karlstads kommun klarar inte av att ge tillräckligt med hjälp och stöd till dom som utsätts för våld i nära relationer, visar kommunens egen kartläggning.

Därför planerar Karlstad nu att starta ett nytt stödcenter, ihop med kranskommunerna Kil, Forshaga, Hammarö och Grums.

-Brottsofferjouren och Alla kvinnors hus har väldigt mycket att göra. Därför bör vi bli bättre på att erbjuda hjälp på olika sätt, säger Ann-Karin Häger på Karlstad kommun.

När karlstads kommun förra hösten gjorde en kartläggning stod det klart att kommunen inte klarar av att ge det stöd som dom som utsatts för våld i nära relationer har rätt till.

Den verksamhet som finns på alla kvinnors hus och brottsofferjouren räcker inte till, å det behövs samordning och ett bättre bemötande av dom utsatta.

Stödcentret som ska lösa det här befinner sig fortfarande på planeringsstadiet, å det är inte klart vare sig var det ska ligga eller när det ska komma igång.

Men målet är att bli en ingång till hjälpen som alla lätt ska kunna hitta till, och att centret sen ska fungera som ett stöd under kontakten med andra myndigheter som försäkringskassan, polisen och sjukvården.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista